Training voor bedrijfsleiders / beheerder 2021

Op maandag 1 november jl.. is de training voor bedrijfsleiders/beheerders afgesloten. In cultureel centrum Den Boogaard in Moergestel waren de cursisten, met een bestuurslid van hun gemeenschapshuis/buurthuis, daarvoor uitgenodigd.

Tijdens de  afsluitende bijeenkomst zijn nog veel vragen aan de orde geweest, waar een boeiende discussie over ontstond. Opmerkelijk en illustratief was een opmerking van Door Jagers, beheerder van wijkgebouw de Balans. “We nemen ’t Heft in eigen Huis”.

Astrid van Hout, die door haar jarenlange ervaring heel goed in staat is om het proces en de individuele leerwensen te bewaken, leidde de gehele training. Ook dit jaar was weer voor een dagdeel een acteur ingehuurd, die tijdens zijn optreden situaties vanuit de praktijk liet zien. De bedrijfsleiders/beheerders konden op deze manier bijna “in het echt” oefenen. In totaal hebben 11 bedrijfsleiders/beheerders de driedaagse training gevolgd. Alle deelnemers waren vol lof over de training. Het bestuur van ’t Heft is daardoor opnieuw gestrekt in de overtuiging dat een dergelijke training in een behoefte voorziet.

Het is vooral de bedrijfsleider/beheerder die een prominente rol speelt in het succes van een gemeenschapshuis/buurthuis. In de veilige omgeving van een externe training kan je oefenen zonder het risico dat je daar op afgerekend wordt. Van collega’s krijg je veel tips, die je later in je eigen werkomgeving mogelijk kunt gebruiken. Ook ontstaat er een netwerk waar het gemakkelijker is om kennis te delen.

Ervaringen deelnemers
Onderstaande ervaringen van twee deelnemers aan de training zijn illustratief.

Cor Cornelisse / Beheerder gemeenschapshuis de Horst
“Samen met collega’s leren communiceren, het waren drie fantastische dagen. De Rozen zullen bloeien” (Roos van Leary)

Monique Bergenhenegouwen / Assistent bedrijfsleider ontmoetingsplein MuzeRijk.
“Een zeer leerzame cursus waarin Astrid ons op ontspannen wijze de kunst van het communiceren heeft bijgebracht. Van de technieken variërend van LSD tot 4xG, op die manier gaat menig gesprek OKÉ!”.

Bijdrage VSBfonds
Twee cursisten hebben bijna gratis aan de training deelgenomen omdat zij als vrijwilligers in een gemeenschapshuis/buurthuis actief zijn. Door een bijdrage van het VSBfonds was dat mogelijk. Ook volgend jaar is er, voor een aantal deelnemers, al een bijdrage van het VSBfonds toegezegd.

Doelen training
Onderstaand, voor geïnteresseerden, de doelen van de training voor bedrijfsleiders/beheerders.

  • Versterken eigen rol en positie in de organisatie.
  • Inzicht in eigen handelen en hoe in lastige situaties daar anders mee om te gaan en/of het bespreekbaar te maken.
  • Vergroten van referentiekader en netwerk.
  • Verruimen van kennis.
  • Inzicht in eigen waarden en normen en in hoeverre deze van invloed zijn op de ander.
  • Versterken van communicatievaardigheden.

Tip
Tot slot van dit artikel nog een tip aan kandidaat deelnemers voor een volgende training: Als je overweegt om de volgende keer in te schrijven, wacht niet tot dat bericht in een Nieuwsheft verschijnt. Informeer nu via info@theft of neem eens contact op met een oud deelnemer. Informatie over een oud deelnemer ook via dit emailadres.

Meer trainingen

Training Besturen: een vak apart

Besturen, een vak apart

Het reilen en zeilen van een gemeenschapshuis vraagt veel vaardigheid en een specifieke deskundigheid. Versterk je kracht als bestuur met...

Lees meer >
Scroll naar top