Trainingen
’t Heft heeft trainingen ontwikkeld op basis van de actuele vragen van Brabantse gemeenschapshuizen in buurten en wijken, in dorp en stad. Met deze trainingen kunnen bestuurders, beheerders en vrijwilligers van Brabantse gemeenschapshuizen hun kennis verdiepen en inzetten voor een vitale toekomst van de lokale gemeenschap.
Toekomstgerichte trainingen
Nu betaalbaar voor iedereen mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van VSBfonds.
Goed geleerd & ieders kracht
’t Heft biedt leertrajecten op maat voor gemeenschapshuizen:
- Een toekomstbestendig buurthuis, een leertraject voor bestuurders van buurthuizen
- Workshop gastheer/gastvrouw en voedselveiligheid
- Training op maat voor beheerders/bedrijfsleiders
Huidig trainingsaanbod

‘Hoe kom je tot en toekomstbestendig buurthuis?’
Een scholing voor bestuurders van buurthuizen Wat heeft je buurthuis nodig om klaar te zijn voor de toekomst? Hoe zorg je dat wat je aanbiedt, ook past bij wat de behoefte is van de omgeving? Regelmatig de balans opmaken helpt je om hier vernieuwend in te blijven. Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat heb je

Workshop gastheer- / gastvrouwschap 2023
Deelnemers diverse workshops In onze buurt-/dorpshuizen wordt goed gastheerschap/gastvrouwschap en voedselveiligheid steeds belangrijker. Daarom heeft ’t Heft een training ontwikkeld voor de vrijwilligers in buurt-/dorpshuizen, die regelmatig contact hebben met klanten. Omdat deze groep vrijwillige gastheren/gastvrouwen ook vaak met horeca-activiteiten te maken heeft, wordt een combinatie gemaakt met voedselveiligheid. Bijvoorbeeld het bereiden van gerechten of het uitserveren van maaltijden. Inhoud workshop

Training op maat voor beheerders/bedrijfsleiders 2023
De beheerder/bedrijfsleider vervult een cruciale rol in het succes van een buurt/gemeenschapshuis. ’t Heft heeft voor hen een driedaagse training ontwikkeld, die aansluit op de huidige behoeften en dilemma’s van de beheerders/bedrijfsleiders, zoals: aansturing van vrijwilligers, sociale omgang, klantgerichtheid, ondernemerschap, communicatie en invloed van maatschappelijke ontwikkelingen. Deelnemers training 2022 Inhoud In deze praktische en interactieve training ga je aan de

Workshop voor bedrijfsleiders/beheerders van buurt en gemeenschapshuizen
Al acht keer is de jaarlijkse training voor beheerders/bedrijfsleiders georganiseerd. Bijna 100 beheerders/bedrijfsleiders hebben deelgenomen aan deze speciale driedaagse training (De achtste training start eind september dit jaar). Alle deelnemers zijn altijd vol lof over de training, maar geven ook aan behoefte te hebben aan een soort “terugkomdag”. Een paar jaar geleden heeft ’t Heft zo’n terugkomdag georganiseerd, maar toen niet de

‘Een toekomstbestendig buurthuis’: een leertraject voor bestuurders van buurthuizen’
DOWNLOAD HIER DE INFORMATIEFLYER Tijdens de training staan we stil bij vraagstukken en omgevingsinvloeden die van belang zijn voor het opstellen van een blauwdruk voor de toekomst van jouw buurthuis. Hoe kom je tot een toekomstbestendig Buurthuis? Wat heeft je Buurthuis nodig om klaar te zijn voor de toekomst? Hoe zorg je dat wat je aanbiedt, ook past bij wat de

Training op maat voor beheerders/bedrijfsleiders 2022
De beheerder/bedrijfsleider vervult een cruciale rol in het succes van een buurt/gemeenschapshuis. ’t Heft heeft voor hen een driedaagse training ontwikkeld, die aansluit op de huidige behoeften en dilemma’s van de beheerders/bedrijfsleiders, zoals: aansturing van vrijwilligers, sociale omgang, klantgerichtheid, ondernemerschap, communicatie en invloed van maatschappelijke ontwikkelingen. Na eerdere succesvolle edities wordt de training in het najaar van 2022 opnieuw gegeven.

Workshop gastheer/gastvrouw en voedselveiligheid
In onze buurt-/dorpshuizen wordt goed gastheerschap/gastvrouwschap en voedselveiligheid steeds belangrijker. Daarom heeft ’t Heft een training ontwikkeld voor de vrijwilligers in buurt-/dorpshuizen, die regelmatig contact hebben met klanten. Omdat deze groep vrijwillige gastheren/gastvrouwen ook vaak met horeca-activiteiten te maken heeft, wordt een combinatie gemaakt met voedselveiligheid. Bijvoorbeeld het bereiden van gerechten of het uitserveren van maaltijden. Inhoud workshopIn de workshop komt