‘Een toekomstbestendig buurthuis’: een leertraject voor bestuurders van buurthuizen’

Tijdens de training staan we stil bij vraagstukken en omgevingsinvloeden die van belang zijn voor het opstellen van een blauwdruk voor de toekomst van jouw buurthuis. 

Hoe kom je tot een toekomstbestendig Buurthuis? 

Wat heeft je Buurthuis nodig om klaar te zijn voor de toekomst? Hoe zorg je dat wat je aanbiedt, ook past bij wat de behoefte is van de omgeving? Regelmatig de balans opmaken helpt je om hier vernieuwend in te blijven. Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat heb je daarvoor nodig? Tijdens deze training komen we in drie bijeenkomsten tot een plan van aanpak voor jouw Buurthuis 

Voor wie 

Deze training is voor bestuursleden van buurthuizen. Van elkaar kan je leren! Er is plek voor vertegenwoordigers van drie tot vier buurthuizen. Dit zorgt voor een goede dynamiek én geeft ons ruimte om de thema’s echt te verbinden aan jouw dagelijkse praktijk. 

  • Per bestuur nemen er minimaal 2 bestuursleden deel 
  • Totale groepsgrootte: minimaal 8 en maximaal 14 personen  

Om over de toekomst na te denken, moet de basis wel op orde zijn. We raden deze training aan voor besturen die qua organisatie en financiële situatie stabiel zijn of waar er geen grote zorgen zijn zodat er ruimte is om vooruit te kijken.  

PROGRAMMA
 

Bijeenkomst 1: 27 januari 2023 van 09:30 – 15:30 uur inclusief lunch
Waar sta je nu als Buurthuis? Wat is de huidige situatie en wie zijn de belanghebbenden? We gaan in op de bedoeling van het buurthuis en zoomen in op de doelgroep. Over wie hebben we het en welke vragen hebben ze?

Bijeenkomst 2: 27 februari 2023  van 18:00 – 21:30 uur inclusief soep en een broodje
Welke vragen spelen er in de samenleving? Wat is je maatschappelijke opgave? we gaan in op identiteit en op wat heeft je Buurthuis nodig om toekomstbestendig te zijn?

Bijeenkomst 3: 27 maart 2023 van 19.00 –  22:00 uur inclusief afsluitende borrel
We gaan in op wat het Buurthuis verder gaat helpen en welke acties nodig zijn om dit te realiseren. We presenteren de uitkomst naar elkaar. 

Kan je deze data niet en heb je wel interesse in de training? Neem contact op met Latifa via onderstaande contactgegevens.

Deze training biedt 
  • Inspiratie – Werkvormen, methodieken en voorbeelden uit het land.  
  • Coaching – Coaching en opdrachten die je helpen om de praktijk beter te begrijpen. 
  • Uitwisseling –  We leren van elkaar
  • Reflectie – We bespreken situaties die inzicht geven waarom of waarvoor je iets doet. 
Door wie 

De training wordt georganiseerd door ’t Heft. De training wordt gegeven door Buurtbinders. 

Waar 

Gemeenschapshuis de Rots
Nieuwe nieuwstraat 7, Boxtel

Kosten deelname 

Voor deze training is een subsidie van VSBfonds beschikbaar. Voor de gehele training betaalt elke deelnemer een eigen bijdrage van € 125,00. Dit bedrag is inclusief eten /drinken) 

Inschrijven kan t/m 15 januari 2023 via info@theft.nl 

Meer informatie 

Voor meer informatie neem contact op met Latifa Cherabi (bestuurder ’t Heft) via info@theft.nl

Ervaringen deelnemers vorige training

“Een gemoedelijke en leerzame cursus, waar iedereen zijn/haar vruchten van kan plukken t.b.v. zijn/haar toekomstige ontmoetingscentrum/buurthuis.”

“Door de verschillen zichtbaar te maken tussen de verschillende deelnemende buurt- gemeenschapshuizen krijg je energie om zelf hiermee aan de slag te gaan.”

“Goede training waar je als bestuur handvaten krijgt om je organisatie klaar te stomen voor de toekomst onder inspirerende en enthousiaste leiding van Annemarie. Aanrader!”

“Inspirerende trainer die op een interessante manier aspecten onder het voetlicht brengt waar je als bestuurder nog niet bij stil gestaan hebt. Je gaat met de goede bagage weg met voorbeelden waar je ook mede bestuursleden mee kunt verrijken.”

“Nuttig en gezellig, het verruimt je horizon.”

Meer trainingen