Training op maat voor beheerders / bedrijfsleiders

’t Heft heeft een driedaagse training ontwikkeld die aansluit op de huidige behoeften en dilemma’s van de beheerders / bedrijfsleiders, zoals: aansturing van vrijwilligers, sociale omgang, klantgerichtheid, ondernemerschap, communicatie en invloed van maatschappelijke ontwikkelingen. Na eerdere succesvolle edities wordt de training in het najaar van 2021 opnieuw gegeven.

 

Deelnemers 2020

INHOUD

In deze praktische en interactieve training ga je aan de slag met jouw eigen vraagstukken, in combinatie met de aangeboden kennis. In de training maken we een onderscheid tussen proces en inhoud en is er ruimte voor uitwisseling, voorbeelden uit de praktijk en interactie. Voor het laatste deel, op de derde dag, wordt ook één bestuurslid van de organisatie van de beheerder/bedrijfsleider uitgenodigd.

DOELEN

 • Versterken eigen rol en positie in de organisatie.
 • Inzicht in eigen handelen en hoe in lastige situaties daar anders mee om te gaan en/of het bespreekbaar te maken.
 • Vergroten van referentiekader en netwerk.
 • Verruimen van kennis.
 • Inzicht in eigen waarden en normen en in hoeverre deze van invloed zijn op de ander.
 • Versterken van communicatievaardigheden

Je ontvangt voorafgaand aan de training een leerwensformulier en de e-learning module ‘Roos van Leary’

Trainer

Astrid van Hout verzorgt de training. Een middag wordt zij ondersteund door een acteur. Astrid van Hout is een ervaren trainster, zowel in de profit als non-profit sector. Ze weet een vertrouwde omgeving voor de deelnemers te creëren waar mensen veilig kunnen oefenen en leren.

Ze heeft ervaring:

 • Bij Sociale Werkbedrijven en Welzijnsorganisaties.
 • Binnen detachering.
 • In leidinggevende en staffuncties.
 • Als trainer en personal coach.
 • In een industriële omgeving.
 • Als opleider van management.

Wanneer

De training vindt plaats op maandag 13 september, maandag 4 oktober en maandag 1 november 2021.
De trainingsdag begint om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur.
De training gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen, minimaal 10 en maximaal 12.

Locatie

Cultuurcentrum Den Boogaard, Sint Jansplein 5, Moergestel

Op dit moment is nog onduidelijk of er op de trainingsdagen beperkingen gelden als gevolg van de coronamaatregelen.

Kosten

De kosten van de driedaagse training bedragen ook dit jaar € 525,00 voor leden. Dit is inclusief lesmateriaal, lunch, koffie en thee en afsluitende borrel op de laatste trainingsdag. Niet-leden betalen een hoger tarief. De deelname van het bestuurslid op de derde dag is kosteloos.

Het Heft-bestuur heeft met het VSB-fonds afgesproken dat zij voor enkele beheerders / bedrijfsleiders, die als vrijwilliger in een buurthuis/gemeenschapshuis de werkzaamheden verrichten, € 500,00 van de kosten betalen. Je bent vrijwilliger wanneer een mogelijke vergoeding niet hoger is dan het bedrag dat door de belastingdienst als vrijwilligersvergoeding wordt toegestaan.

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf nu,  wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met ’t Heft. Stuur een mail aan info@theft.nl met een telefoonnummer, dan word je gebeld.

Opmerkingen deelnemers vorige trainingen

“Ik heb de training gevolgd nog voordat ik ben gestart in mijn nieuwe functie van beheerder en ik vond het top. De syllabus zat prima in elkaar en onze gedreven trainster Astrid peilde steeds opnieuw waar onze hulpvragen over gingen. Waar ik nog het meest van leerde was de interactie met de andere beheerders/bedrijfsleiders. De verhalen uit de praktijk waren vaak eyeopeners en ook heel goed oefenmateriaal. De sfeer zat er goed in en ik hoop nog vaak een beroep te kunnen doen op deze fijne groep”.

“Training was prettig, duidelijke taal en niet saai. Leerzaam om ervaringen uit te wisselen. Met het onderdeel toneelspelen door een acteur had ik in eerste instantie niet zo veel, maar ik heb hier ook veel van geleerd. De werkelijkheid kwam heel dichtbij, confronterend. Ook goed om te zien hoe anderen er mee omgaan”.

“Voor beheerders is het ook belangrijk om eens met collega’s te overleggen in zo’n veilige omgeving als een training. De samenleving verandert, door politieke beslissingen/keuzes wordt de rol van de huizen/wijkcentra anders en dus verandert ook de rol van de beheerder. De vraag, hoe ga je om met een afname van betaalde krachten en daardoor de inschakeling van meer vrijwilligers, is een gespreksthema geweest”.

“Heel fijn is het wanneer je in de cursus specifieke vaardigheden met elkaar beoefent, merkte een beheerder terecht op. Soms kan dat confronterend zijn, omdat je duidelijk ervaart dat je op een andere manier met zaken om moet gaan. Je wordt getriggerd/uitgedaagd om moeilijke gesprekken aan te gaan en daar leer je veel van”.

“Een deelnemer vertelde dat ze behoorlijk aangedaan was na de eerste cursusdag, maar de tweede cursusdag voor haar niet snel genoeg kon beginnen. Het was zeer boeiend om de verhalen en problemen van collega’s te horen en samen antwoorden te bedenken”.

“Erg leerzaam en vooral het stukje bewustwording is goed, vaak ga je gesprekken in zonder hier van te voren goed over na te denken en voor te bereiden, iets wat vanzelfsprekend is doe je eigenlijk vaak niet op de juiste manier. Met name docent Astrid kwam met mooie voorbeelden van één op één gesprekken. Was ook een leuke groep waar je over en weer ook weer veel van elkaar kunt leren”.

Meer trainingen

Training Besturen: een vak apart

Besturen, een vak apart

Het reilen en zeilen van een gemeenschapshuis vraagt veel vaardigheid en een specifieke deskundigheid. Versterk je kracht als bestuur met...

Lees meer >
Scroll naar top