Workshop gastheer/gastvrouw en voedselveiligheid

In onze buurt-/dorpshuizen wordt goed gastheer-/gastvrouwschap en voedselveiligheid steeds belangrijker. Daarom ontwikkelt ’t Heft een training voor de vrijwilligers in buurt-/dorpshuizen, die regelmatig contact hebben met klanten. Omdat deze groep vrijwillige gastheren/gastvrouwen ook vaak met horeca-activiteiten te maken heeft, wordt een combinatie gemaakt met voedselveiligheid. Bijvoorbeeld het bereiden van gerechten of het uitserveren van maaltijden.

In een deel van de workshop komt de wetgeving aan de orde, Productaansprakelijkheid en HACCP-onderdelen. Het is geen opleiding voor het certificaat. Het gaat vooral over de zorgvuldigheid in het omgaan met klanten, met specifieke klantgroepen en het belang van de hygiëne en voedselveiligheid. Wij denken aan een workshop in twee aparte dagdelen. De training wordt bij voorkeur op de eigen locatie gegeven. Wanneer er te weinig deelnemers voor één locatie worden aangemeld, dan is een combinatie met een collega buurt- en dorpshuis een optie. De kosten voor deze workshops zijn laag vanwege de subsidie van het VSB-fonds. Uitsluitend de kosten voor zaalhuur en consumpties komen voor rekening van het buurt-/dorpshuis.

Deelnemen
Wanneer jouw buurt-/dorpshuis belangstelling heeft om vrijwilligers aan de workshop deel te laten nemen, stuur dan een mail aan info@theft.nl.
Kennis delen
Als een buurt-/dorpshuis kennis op dit gebied heeft, dan willen we daar graag gebruik van maken. Kennis delen is de kracht van ’t Heft. Stuur een mail aan info@theft.nl.
Trainer gezocht
Wij zijn nog op zoek naar een geschikte trainer voor deze workshops. Suggesties kunnen via de mail aan info@theft.nl.

Meer trainingen

Scroll naar top